Logo Fietsen123

Nieuws

Landelijk keurmerk fietsvriendelijke recreatie- en horecabedrijven

Friday 21 May, 2010

Nederland krijgt een landelijk keurmerk voor fietsvriendelijke recreatie- en horecabedrijven. Het is ontwikkeld door het Landelijk Fietsplatform in samenwerking met de bureaus voor toerisme in het oosten van het land.

Het landelijk keurmerk wordt op zaterdag 29 mei gepresenteerd. Dat gebeurt in Raalte tijdens een bijeenkomst van het landelijk Fietsplatform, de provincie Overijssel, het Sallands Bureau voor Toerisme en het Gelders Overijssels Bureau van Toerisme.

Primeur
Een groot aantal Sallandse ondernemers zal zich dan als eerste aansluiten bij Fietsers Welkom!

Blauwe Toer Fietstocht
De introductie van het nieuwe keurmewrk wordt gecombineerd met de Blauwe Toer Fietstocht van de provincie Overijssel op zaterdag 29 mei. De provincie Overijssel organiseert met ondersteuning van het Sallands Bureau voor Toerisme deze speciale fietstocht van 28 kilometer.

Gastvrij
De Blauwe Toer voert langs verschillende bedrijven, zoals een aspergeteler, aardbeienplukkerij, biologisch fruitbedrijf, wijngaard en langs kasteel Het Nijenhuis. Volgens de organisatie allen goede voorbeelden van gastvrijheid en fietsvriendelijkheid van Salland.

Landelijk
Het is de bedoeling dat het keurmerk na de introductie ook in rest van het land wordt ingevoerd. Het zal bovendien op den duur moeten aansluiten bij vergelijkbare keurmerken, zoals die al bestaan in onze buurlanden België en Duitsland.

Internet:
www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl
www.fietsplatform.nl